Re:monster – Gün: 10


Çeviri için Bunji Kugashira, düzenleme için Rising Grey, kontrol, edit için Rising Grey arkadaşımıza teşekkürler. Keyifli okumalar..

Bugün ava çıktık.

Bugünün ganimetleri boynuzlu tavşanlar, gece engerekleri ve de zırhlı rakunlardı.

7 renkli yarasa bulamadık. Ondan biraz daha yiyerek en sonunda bir güç falan kazanacağımı düşünüyordum ya yapacak bir şey yok. Olur öyle şeyler.

Bu arada çok farklı başka yaratıklarla da karşılaştık ama hepsi bizden daha güçlü göründüğünden tanıdık yüzlerle yetindik bu seferlik de.

Ama seviyemiz gittikçe artıyor. Elbet sıra onlara da gelir.

Avlanmayı bugünlük bitirdiğimize göre size şu seviyeleri anlatayım.

Özetlersek seviye, bireyler arasındaki güç farkının göstergesidir.

Nasıl olduğunu pek anlamasam da gözlerini kıstığın zaman bir rakam beliriveriyor oradan anlaşılıyor.

Ulaşılabilecek en üst seviye 100’dür ve bu rakamın üstüne geçilemez. Bu arada şu an 86. seviyeyim ve bir goblin için bayağı iyi.

Bunun gece engereği gibi üstün yaratıkları bir sıyrık bile almadan öldürüp yememle bir alakası olduğunu sanıyorum.

Ne kadar önemsiz olsa da Gobukichi 78, Gobumi ise 55. seviyede. Emin adımlarla daha da güçleniyoruz.

Bir goblin olarak söylemem gerekirse 100. seviyede olsak dahi diğer ırkların yanında bir hiçiz bu yüzden seviye konusu şimdilik önemsiz.

Bu alemde seviyelerden daha ilgi çekici şeyler de var.

İhtiyar Gobu’ya göre 100. seviyeden sonra ek bir gelişme gösterilemez.

Ama onun yerine gelişme potansiyelinde olan bireyler [Rütbe Atlama] adı altında daha da ileriye gidebilir.

Kısacası daha üstün bir ırka evrimleşme yeteneği olanlar başını alıp öteye gidiyor.

Diyelim ki rütbe atladım. Genel olarak bundan sonra goblinlikten [Hobgoblin]‘liğe oradan da [Ogre]‘liğe evrimleşmem gerek.

Ama genelin dışında bazı şartlara göre de evrimleşeceğin şey başka bir şey olabilir.

Burnu kaf dağında olan bir ogre belli bir akıl ve güce sahip olup kendi isteğiyle avının kanını içiyorsa [Vampir]‘liğe evrimleşmeye meğilli olur.

Olağan dışı kuvvet ile dayanıklılığa sahip olup balta veya dev pala gibi ağır silah kullanmayı tecih eden ogreler [Minotor]‘luğa evrilmeye yatkın oluyor.

Hobgoblin olduktan sonra kendi isteğiyle ceset yiyip kurbanın av sıvısını içip hatta en sonunda ruh yemeye başlayanlar [Gulyabani]‘ye dönüşür.

Hobgoblin olup kılıç,katana,mızrak gibi silahlara eli yatkın olup insana yakın bir derecede zeka ve yeteneğe sahip olanlar ise [Yarı Lord]‘a dönüşüp [Lord] ırk sistemi adı altında yeni bir dünyaya kapı açar.

Her şey olduğu gibi bırakılırsa da ogre gibi bir şey olup çıkabilirsiniz.

Evrim kurallarının böyle işlemesi açıkçası garip ama bu güçlü olanın hayatta kalacağı bir yerde bana yardımcı olacağından pek bir tavır koymayacağım.

İhtiyar Gobu’nun dediğine göre [Rütbe Atlama] o kadar da çabuk gerçekleşmiyormuş. Ne kadar ileri gidebileceğimi görmek istediğimden bunu ek bir meydan okuma olarak kabul edeceğim.

Yine de ileri zamanlarda neye dönüşeceğimi de düşünmeden edemiyorum.

Vampire dönüşecek kadar kibirli olduğumu sanmıyorum.

Ağır silahlar yerine delici silahları tercih ettiğimden minotor olabileceğime de pek ihtimal vermiyorum.

Gulyabaniye dönüşmek istemediğimden de eminim.

İhtiyar Gobu’nun dediğine göre gulyabani sınıfı da vampirler gibi yaşayan ölü kategorisinde ve oradan da evrilebileceğin bir sürü yaşayan ölü sınıfı var. Mesela büyü kullanıcısı [Liç] veya da başsız atlı [Dullahan] gibi.

Yaşayan ölü tipinde bir yaratık olmak istiyorsan gulyabani olmak vampir olmaya kıyasla daha kolay fakat deri ile kemik olarak kalmak kesinlikle bir zayıflık.

Bana çeşitli tarzlarda silah kullanma seçeneği sayesinde en iyi uyacak ırk lord gibi gözüküyor.

Eh, daha gidecek çok yolumuz var ve bu yakın zaman içinde olmayacak. İhtiyarın konuşması beni çok yorduğundan hava kararır kararmaz uyuyakaldım.

Useless notu: Mercanerr dedi ki son bölümü saat 20.00 de atacam 😀 kısaca bekletcek hepimizi bu konu hakkında ki yorumlarınızı alalım 😀

Re:monster – Gün: 10” üzerine 17 yorum

Yorum bırakın